Jetsmark Skakklub

DM 2002

Vi fik ingen topplaceringer i år, men samlet opnåede spillerne fra Nordjyllands amt en scoringsprocent på 50, så det er trods alt et tilfredsstillende resultat set fra et amtssynspunkt. Men der burde være lidt mere konkurrence om deltagelsen dernede, Jetsmark stod på de 10 pladser og Aalborg på de 2. Det vil være sundt for niveauet, hvis der bliver mere konkurrence heroppe.

Vi havde et par stykker med, der på en god dag kunne have begået sig blandt de bedste i deres aldersgrupper, men resultaterne udeblev.

  Gr. A (24 delt.)
Nr. 6: Anders Helledie, Jet, 5 points
Anders spillede en turnering på det jævne. Han nåede dog med helt frem, men kravet var sejr i sidste runde, og det kiksede desværre for ham.

  Gr. B (34 delt.)
Nr. 15: Mathias Ringberg, Jet, 4 points
Mathias prøvede denne gang at være med fremme med 3 af 4 point, men så blev modstanden for hård.

Nr. 24: Cathrine Hallager, Jet, 3,5 points
Også en hæderlig præstation af Cathrine.

  Gr .C (34 delt.)
Nr. 21: Sune Kovshøj, Aalborg, 4 points
Sune havde store problemer i starten men sluttede så stærkt af og havde en rimelig turnering.

Nr. 29: Louise Højen, Jet, 3 points
Louise havde undervejs stillinger til en del flere point, men kiksede en del i slutspillet, så der kan der helt klart hentes noget. Men hum faldt ikke igennem, 3 point var meget hæderligt.

  Gr. D (40 delt.)
Nr. 7: Ørn Augustsson, Aalborg, 5,5 points
Ørn er lige kommet med i skoleskakken heroppe. Han kommer fra Island og det vil være interessant og se, hvordan han videre udvikler sig. En flot indsats, men kunne ikke helt hævde sig blandt toppen.

Nr. 17: Simon Hansen, Jet, 4 points
Simon fik også prøvet at være med hvor det var sjovt. Han var på 4 af 5 point, men måtte så også sande, at det kræver hårdt arbejde, hvis man vil helt til tops.

Nr. 22: Patrick Pedersen, Jet, 4 points
Et hæderligt resultat af Patrick.

  Gr. E (47 delt.)
Nr. 36: Mikkel Frandsen, Jet, 3 points
En noget svingende præstation af Mikkel, der nok burde have kunnet klare sig lidt bedre, men det er åbenbart en stærk årgang.

Nr. 46: Lasse Simoni, Jet, 2 points
At det var en stærk gruppe fandt Simoni også hurtigt ud af. Men Lasse er også blandt de yngste, så bedre held næste gang.

  Gr. F (36 delt.)
Nr. 7: Helene Søndergaard, Jet, 6 points
De små spillede en runde mere om en de andre, men Helene legede mere, end hun spillede skak. Tidsforbrug stort set mellem 2 og 5 min. så faderen græmmede sig. Et eks.: slutspil med K+D mod K+D. Det håbefulde afkom kæmpede energisk og fangede modstanderens dronning med en nakkeskak. Glem alt om teknisk remis og andre udtryk.

Nr. 15: Artsiom Vestergaard, Jet, 5 points
Til gengæld synes jeg, at Artsiom gjorde det godt. Han er først startet med turneringer i år, men har udviklet sig pænt. En uge tidligere havde han lært at sætte mat med K+T, og sandelig om han ikke udnyttede det i Odense.

Men trods de manglende topplaceringer havde vi en hyggelig tur dernede. Vi var betydelig flere tilskuere end spillere, men det er rart at se så stor en interesse fra familiernes side.
Den sjoveste bemærkning stod Lasse Simoni for: "Det er godt nok svært at komme på toilettet hernede." Undertegnede: "Skal jeg komme og hjælpe dig?" "Nej, men det er svært at komme frem til toilettet, når jeg ikke vil have våde fødder, for Aksel har strittet på gulvet."

 

Kodet og designet af: Allan Stig Rasmussen