Jetsmark Skakklub

DM 2001

Jetsmark Skakklubs guldklumper:

Vore skakpiger overgik sig selv ved årets pige-DM, der blev afholdt på Tjele Efterskole. De sidste par år har der desværre ikke deltaget så mange piger ved danmarksmesterskaberne, men man kører nok heller ikke det halve af landet igennem og bruger en weekend, hvis ikke man tror lidt på sin chance, så de, der kommer, spiller til gengæld godt.
I løbet af aftenen dukkede den unge juniorchef frem, og det var måske med til at sætte gejsten lidt op. Vi andre fandt dog, at der var lidt for megen snak i det ene hjørne.
Pigerne var inddelt i 5 aldersgrupper, og der blev kåret en danmarksmester i hver gruppe.
Over halvdelen af DM titlerne tilfaldt jetsmarkpigerne, og nok har vi stolte pigeskak traditioner, men DM 2001 overgik dermed alle forventninger.

Pige DM 2001
Fra venstre: June Mathiasen, Cathrine Hallager, Louise Højen

June Mathiasen vandt ældste gruppe med 7,5 point á 9 mulige, en virkelig imponerende score. Og trods det, at hun var plaget af influenza spillede hun også noget af det bedste skak jeg har set hende præstere. Især i en af kampene fandt hun en fabelagtig kombination, som mange af klubbens øvrige medlemmer har kunnet beundre, idet vi fik stillingen noteret ned. Det når man normalt ikke i halvtimers partier.
Ann Kristina Ringberg sluttede turneringen pænt. I starten var hun præget af besøg af udvekslingsstuderende, men kom altså godt igen. Især hjalp hun June godt ved at slå hendes nærmeste konkurrent. Det var også klart hendes bedste kamp, hvor hun med en koncentreret indsats og stort tidsforbrug fik udspillet modstanderen.

Cathrine Hallager var tæt på en topplacering sidste år, men da holdt hun ikke til presset i de sidste par runder. I år lykkedes det til gengæld for hende at vinde sin C-gruppe. Hendes indsats var noget svingende, især tabte hun lidt hovedløst et par slutspil, men det var så til nogle fra lidt ældre aldersgrupper.
I denne gruppe spillede også Gitte Rasmussen, og hun leverede også en god præstation. Godt nok er Gitte ikke under Jetsmarkfanerne, men hun har været med os en del steder.

Og D-gruppen tog Louise Højen sig så af med en score på 7 á 9. Hun tabte et par kampe, men de farligste rivaler tog hun sig selv af. Men det kommer ikke bag på klubben, at Louise kunne vinde, for hun er gået meget frem i styrke det sidste år. Og Eva Rasmussen blev delt toer med 6 point.

Helene Søndergaard var med i yngste gruppe, der går helt op til 3. klasse, så hun var yngst, men fik alligevel en 4.plads af 9. Hun var dog ikke helt tilfreds med at sætte en modstander pat, men det bliver nok bedre hen ad vejen.

Til afslutningen på juniorskak fik vi fejret de dygtige piger. De stolte mødre måtte levere lagkager, som en gammel tradition byder, og det gjorde de uden at kny.
Støtteforeningen kom med blomster og chokolade, så det var meget fornøjeligt.
Jeg håber, at pigerne får kommunens hædersbevisning, for DM-titlerne giver god omtale rundt omkring.

Kodet og designet af: Allan Stig Rasmussen